Astrid Ballijns

[javascript protected email address]
Astrid Ballijns

Wat is glas

Glas vangt het licht en dat niet alleen glas speelt ook met licht. Glas breekt het licht en kan het in een kleurenpracht over een ruimte verspreiden. Als je een glas-in-lood raam in een ruimte plaatst dan zal deze ruimte nooit meer dezelfde zijn en verandert zelfs met de seizoenen mee. Een schouwspel van kleur en licht zal de ruimte verrijken.

Lijnenspel

Dat is wat mij heeft gegrepen en ben ik geboeid geraakt door glas. Tevens ben ik altijd gefascineerd door lijnen. Het is zo interessant hoe een lijn ons al een beeld kan geven van iets. Dit kan heel figuratief zijn maar soms blijven we kijken naar een aantal lijnen en vragen ons zelf af wat we zien en wat ons zo boeit. Dit lijnenspel is dan abstract maar steeds weer wordt onze blik ernaar toe getrokken. Een huwelijk van glas en lijn wordt onder andere vertaalt in glas-in-lood.

Beeldend vormgeven

Ik ben een beeldend vormgever die mijn 2 passies heeft samengevoegd. Vanuit de liefde voor het glas en het lijnenspel was het een kwestie van tijd voor ik ben gaan werken met het materiaal glas. Of het nu glas-in-lood, appliqué, of brandschilderen is het werken met glas is altijd een ontdekkingsreis en verveelt nooit.

Inspiratie

Mijn werk kenmerkt zich door lijnen. Ik werk graag met elegante verfijnde vormen. Veel van mijn inspiratie haal ik uit de natuur. De perfectie daarin zoals bloemen, insecten en vogels maar ook de imperfectie die de natuur soms heeft vormt voor mij een bron van nieuwe ideeën. Maar ook de techniek is voor mij een onuitputtelijke bron daar voert de lijn immers de boventoon.

Ontwerpen

Mijn ontwerpen kunnen figuratief, abstract of een samensmelting van beide zijn.  Mijn ontwerpen zijn een deel van hoe ik naar de wereld kijk. Als ik in opdracht werk dan zal er zeker overleg zijn met de opdrachtgever maar ik waak wel sterk over mijn eigenheid en visie. In mijn idee is een opdracht gelijk aan een goede vriendschap of huwelijk en er moet een klik, een vonk zijn om tot een goed en bevredigend resultaat te komen.

 Astrid Ballijns