Studiejaar 2014 - 2015

In het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 september begint het nieuwe studiejaar 2014 - 2015, met weer een bijzonder jaarprogramma.

Thema is de tijd van Jeroen Bosch, want 2015 is het Jeroen Bosch jaar. Wij gaan ons met de tijd van deze kunstenaar bezig houden en onderzoeken, hoe hij tot zijn unieke stijl kwam en wat in onze tijd daarvan nog steeds actueel is. Maar ook andere kunstgeschiedenis komt aan bod. Verder gaan wij o.a. brandschilderen, zeefdrukken, met de computer werken, monumentaal tekenen, restaureren, van architectuur leren en nog heel wat meer. Als bijzonderheid onderzoeken wij een oude schildertechniek op glas, die in Nederland vrijwel onbekend is.

Natuurlijk bezoeken wij ook de "Glastec", de internationale glasbeurs in Düsseldorf, en aan onze dagexcursie en de jaarlijkse studiereis word gewerkt. Wij zijn bezig, een bezoek aan een gerenommeerd groot glasatelier in Duitsland voor te bereiden en daar in de omgeving bijzondere architectuur met eigentijdse glastoepassingen te bekijken.

Een veelbelovend programma voor onze veelbelovende studenten.

Bijzonder is ook, dat Sibylle Gielen tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven in het programma van het nieuwe "crafts-council" aanwezig is. Op donderdag 23 oktober geeft zij les in het vakmatig leren ontwerpen van en voor glas-in-lood.