Excursies

Jaarlijks zijn er (soms meerdere) excursies. In het voorjaar is er een dagexcursie naar interessant glas in Nederland, België of Duitsland. Van vrijwel onbekende locaties, die niet zo maar toegankelijk zijn, tot het veel bezochte Glasmalerei-Museum in Linnich/ Dld. vindt een bus vol geïnteresseerden een verassende hoeveelheid nieuwe inspiratie.

Niet alleen kerken staan regelmatig op het programma, maar ook gemeentehuizen, bedrijven, scholen, tentoonstellingen, musea en evenementen zoals de grote glasbeurs "Glas- tec" in Düsseldorf/ Dld.

Studiereizen

Exclusief voor Master-Glass studenten en docenten vindt elk jaar in mei een meerdaagse studiereis plaats naar een land in Europa, waar beroemd, bijzonder en bestuderenswaardig glas te vinden is. Kunsthistorie, materiaalkunde, lichttechniek en algemene verbreding van het begrip "glas-kunst" hebben ineens een heel eigen invulling en dynamiek.

In vorige studiejaren gingen de reizen naar Trier, Chartres/ Le Mans, Brussel, Cambridge/Ely/Peterborogh, Reims/ Metz, Paderborn, Keulen en Aaken met omgeving. Onvergetelijk was toen het bezoek aan Professor Ludwig Schaffrath, een van de grote monumentalisten van onze tijd. Ondanks zijn zware ziekte heeft hij in zijn bijzonder atelier nog twee uur les aan ons gegeven. Maar ook onze bezoeken aan buitenlandse glasateliers, gesprekken met restauratoren of ervaren insiders van het vak zijn belangrijke eye-openers geweest bij deze reizen.